Mai Mami

#11 Vizsgálatok a várandósság alatt, Dr. Pethő Boglárka - szülész-nőgyógyász szakorvos, Királyfalvi Jennifer - Babagenetika Egyesület

March 16, 2021 Julia Renyi Season 1 Episode 11
Mai Mami
#11 Vizsgálatok a várandósság alatt, Dr. Pethő Boglárka - szülész-nőgyógyász szakorvos, Királyfalvi Jennifer - Babagenetika Egyesület
Show Notes

" - ...éljenek a kismamák azzal a lehetőséggel amit a mai világunk ad, nagyon sok hiteles forrásból lehet tájékozódni, de merjenek kérdezni a várandósgondozási alkalmakon, mert igazán személyre szabott orvosi tanácsot elsősorban ott kaphatnak. 
- kérdezni nagyon fontos, olyan nincsen, hogy "úgy tűnt, hogy nincs ideje rám az adott szakembernek", ne tágítsunk ha bennünk marad egy rossz érzés, egy megérzés. Ha valamiért azt érezzük, hogy nem vagyunk jó helyen, nem a megfelelő szakembernél vagy intézményben vagyunk, nem az legfontosabb, hogy végig egy kézben legyünk hanem, hogy megfelelő kézben legyünk, és nyugodtak lehessünk a várandósságunk során."

Melyek a  mérföldkövek a várandós gondozás során?
Mi a különbség a genetikai ultrahang és a "sima" ultrahang között?
Milyen valószínűséggel mutatja ki a kombinált teszt a kromoszóma rendellenességeket?
Kinek ajánlott a NIPT teszt elvégzése?
Hogyan támogatja a Babagenetika Egyesület a genetikai/egészségügyi problémával szembenéző kismamákat?
Változott a terhesgondozási protokoll a vírushelyzet hatására?

A Mai Mami 11. epizódjában a leendő anyukáknak szeretnénk segíteni a várandósság alatti szűrővizsgálatok áttekintésével a kora terhességtől a szülésig. Két vendég is bekapcsolódik a beszélgetésbe: Dr.Pethő Boglárka a SOTE II. szülész-nőgyógyász szakorvosa, és Királyfalvi Jennifer a Babagenetika Egyesület munkatársa.